İlk kez egzotik bir hayvan sahibi olacaksanız, bu hayvanların ihtiyaçlarının diğer hayvanlardan farklı olabileceğini unutmayın. Egzotik hayvanların çoğu, doğal ortamlarına benzer bir ortamda tutulmaya ihtiyaç duyar. Aile üyelerinizin arasına bir egzotik hayvanı katmadan önce, onların ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden ve onlara sevgi dolu bir yuva sağlayabileceğinizden emin olun.

Veteriner Hekim Dr. Murat Akbaş, yeni başlayanlar için en iyi egzotik hayvanlar hakkında şu bilgileri verdi:

  1. SAKALLI EJDER (POGONA VITTICEPS)

Asıl adı Pogona Vitticeps olan ve sakallı ejderha olarak da bilinen sakallı ejder hayvanını bakımı kolay kertenkeleler olarak tanımlayabiliriz. Çok arkadaş canlısı hayvanlar olan bu kertenkele türü egzotik hayvan beslemek isteyenler için başlangıç için mükemmel kertenkelelerdir. Çocuklarla arası iyi olan bu kertenkele türü, çok fazla büyümez.


2. LEOPAR KERTENKELESİ (LEOPAR GEKOSU)
  1. LEOPAR KERTENKELESİ (LEOPAR GEKOSU

Asıl adı Eublepharis Macularius olan, gececil ve çoğu geko türünün aksine yerde yaşayan bu küçük tatlı havvan ele alınmaktan ve insanlarla etkileşim kurmaktan zevk alıyor. Evcil hayvan dükkanlarında bulunabilen hazır böceklerle kolayca beslendikleri için yaşam gereksinimleri de çok aşırı değildir.

KRALİYET PİTONU (TOP PİTONLAR)

3. KRALİYET PİTONU (TOP PİTONLAR)

Top pitonu olarak da bilinen kraliyet pitonu, evde bakılabilen bir sürüngen türü. Esaret altında yetiştirilen en yaygın sürüngenlerden biri. Korktuğunda yün yumağı gibi kendi içine saklanır. Farklı renklerde bulunabilmektedir. Mevcut tüm evcil hayvan yılanları arasında, bunlar genellikle uysal ve bakımı kolay oldukları için egzotik hayvanlarla ilgilenmeye yeni başlayanlar için mükemmeldir.

MISIR YILANLARI

4. MISIR YILANLARI

En fazla 180 santimetre boyutlara ulaşabilen Mısır yılanı, güzel desenleri ile dikkat çeker. Uysaldır, ısırmaya meyilli değildir ve 20 yıl kadar yaşar. Bu güzel yılanlar aynı zamanda uysaldır, bakımı kolaydır ve çok fazla büyümezler. Mısır yılanları rakipsiz bir kaçış sanatçıları olduğundan içinde bulunacakları tankın güvenli olduğundan emin olmanız gerekir.

AKSOLOTL

AKSOLOTL

Asıl ladı Ambystoma Mexicanum olan Aksolotl, Ambystoma cinsine bağlı bir semender türü. Az bakım gerektirir. Yaşadıkları tankın temizlenmesi ve sık su değişimi yapılmasını gerektirir. Aksolotl’un beslenmesi; donmuş, dondurularak kurutulmuş veya taze kan kurdundan ibaret olduğu için oldukça basittir ve bakımları çok kolaydır.

Categories:

Tags:

No responses yet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir